Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramankazanlı çiftçilerin yüzünü güldürecek  müjde verdi. İlçedeki tarım alanlarına kapalı sulama sisteminin en kısa sürede kurulması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyen Bakan Kirişci,  Çiftçilerin uzun yıllardır beklediği kapalı sulama sistemi sayesinde yoğun bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olan ilçede, su kaybının önüne geçilerek, daha az suyla daha çok alanın sulanması sağlanacak, sulanamayan alanlar da suyla buluşturulmuş olacağını vurguladı.

TAKEP Kapsamında Yüzlerce Üreticiye Tohum ve Gübre Desteği! TAKEP Kapsamında Yüzlerce Üreticiye Tohum ve Gübre Desteği!

Bakan Kirişci, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kahramankazan'da Belediye Başkanı Serhat Oğuz’u ziyaret etti. Başkan Oğuz makamında ağırladığı misafirine ilçede tarımsal kalkınmanın desteklenmesi alanında yaptıkları çalımalar ve geliştirdikleri projelere ilişkin bir sunum yaptı. Oğuz ayrıca, ilçelerinde bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin de Bakan Kirişci'ye bilgi verdi.

Kapalı sulama sistemi

Başkan Oğuz, sunum sırasında Kahramankazanlı çiftçilerin ilçelerindeki tarım alanlarına kapalı sulama sistemi kurulmasını uzun yıllardır beklediklerini anlatarak, bu sistemin hayata geçirilmesi için Bakan Kirişci'den yardım istedi. Bakan Kirişci bunun üzerine, bakanlık bürokratlarına, ilçeye kapalı sulama sisteminin en kısa sürede kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılması yönünde talimat verdi Oğuz ayrıca, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ilçelerinde yürütülen Ova Çayı Islah çalışmalarının son 4 km'lik etabının da tamamlanmasını beklediklerini iletti. Kirişci bunun üzerine de bu çalışmaların da en kısa sürede tamamlanmasını sağlayacaklarını ifade etti. Bakan Kirişçi'nin bu müjdeleri makam odasında bulunan çiftçiler arasında büyük bir sevinç oluşturdu. Başkan Oğuz ve çiftçiler, Bakan Kirişci'ye verdiği bu müjde sonrasında teşekkür etti. Kapalı sulama sisteminin, tarım ve hayvancılık alanında yoğun bir potansiyele sahip olan Kahramankazan'da hayata geçirilmesiyle birlikte ilçeye bu alanda önemli bir katkı sunulmuş olacak. Böylece, su kaybının önüne geçilerek, daha az suyla daha çok alanın sulanması sağlanırken, sulanamayan alanlar da suyla buluşturulmuş olacak.