Büyükşehir’den Tarıma Yaklaşık 18 Milyon TL’lik Büyük Destek! Büyükşehir’den Tarıma Yaklaşık 18 Milyon TL’lik Büyük Destek!

Dünyanın en büyük sodalı, 3 bin 712 kilometrekarelik yüzey alanı ile Türkiye’nin en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Van Gölü 1992-1996 yıllarında etkili olan yağmur ve kar yağışlarıyla 2,5 metreye kadar yükseliş gösterdi.

Daha önce sular altında kalan birçok alan yeniden gün yüzüne çıktı. Erciş’te 30 yıllık çiftçi S. Kasımoğlu’nun 25 dönümlük arazisinin suyun çekilmesi ile tekrar tarıma katacağını açıkladı.

Van’ın Erciş ilçesindeki Kasım Bağı Mahallesi’ndeki ikametgâh eden Seyfullah Kasımoğlu, 25 dönümlük alana bu yıl silajlık mısır ekimi yapan Kasımoğlu, 200 ton ürün elde ettiğini belirterek, "Van Gölü'nde, son 20 yılın en büyük su çekilmesini yaşıyoruz. Göl suları çekilince bu alandaki kuşlar göç edip, başka alanlara konakladılar ve şu an hiç kuş yok. Bu yılki çekilme ise diğer yıllara göre daha fazla oldu. Ben de tapulu olan arazilerimde tarım yapıyorum ve çok iyi verim elde ettim" sözlerini söyledi.