Türkiye'nin ev sahipliğinde 'Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın imza töreni Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirildi.

Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına sevki dolayısıyla imzalanan 'Tahıl Sevkiyatı Anlaşması Töreninde konuşma yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, anlaşmanın Türkiye'nin çabalarıyla olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şunları dile getirdi; "Bugün üzerinde mutabakata varılan metinle Afrika'dan, Orta Doğu'ya milyarlarca insanı bekleyen açlık tehlikesinin sonlanmasına katkı sağlayacağız. Yine küresel bir sorun haline gelen gıda enflasyonunun kontrolüne de yardımcı oluyoruz."

Erdoğan ayrıca, "Gemilerin çıkışından güvenli bir şekilde intikaline ve varacağı limana ulaşmasına kadar tüm süreçler üzerinde mutabakat tesis edildi. Bu son derece önemli planın icrası ve denetimi, İstanbul'da kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecektir." Dedi.

Anlaşmaya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov imzalarını attı.

Tarımsal Girdi Enflasyonunda Artış Sürüyor! Tarımsal Girdi Enflasyonunda Artış Sürüyor!