Tarımsal Üretimde Yeni Nesil Ön Plana Çıkıyor! Hedef İhracatta 50 Milyar Dolar! Tarımsal Üretimde Yeni Nesil Ön Plana Çıkıyor! Hedef İhracatta 50 Milyar Dolar!

Manisa’da yaşanan kuraklık sonrası tamamen korunma noktasına gelen Marmara Gölü Havzasında kaçak yapılaşma ve arazi işgallerin önüne geçmek için jandarma ekipleri denetimleri arttırdı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler imzalanan iş birliği protokolü sonrası Marmara Gölündeki arazi işgalleri ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla kontrolleri sıkılaştırdı.

Manisa’nın Salihli ve Gölmarmara ilçe sınırları ilçesinde yer alan ve son yıllarda yaşanan iklim değişikliği ile ilgili buna bağlı olarak yaşanan kuraklık sebebiyle kurumaya başlayan Marmara Gölü’nün rehabilitasyonu için Manisa Valiliği, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği protokolünde ise su tutma kapasitesi azalıp kurumaya başlayan Marmara Gölü’nün bir kısmına, sulama ve havzadaki biyolojik çeşitliliğin devamlılığı amacıyla temiz su depolama, rezerv alanı oluşturulması, kuruyan diğer kısımlara ise Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından organik tarımsal üretim faaliyetinde bulunması amaçlanmakta.

Göl arazisinde sorumluluk sahası bulunan Salihli ve Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından da bölgede yaşayan vatandaşların katılımıyla toplantılar yaparken vatandaşlar göldeki rehabilitasyon çalışmaları ve alınan önlemlere ilişkin bilgi aktarılmakta.