Aydın’da “Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi” projesi sözleşmesi Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından imzalandı.

Aydın Valiliği tarafından hazırlanan ve Avrupa Komisyonuna sunulan ‘Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi’ projesi Avrupa’da başarılı bulunan ilk 22 proje arasına girdi.

Avrupa Komisyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için Yürütme Ajansı (EASME) tarafından 2020 yılı Haziran ayında yayınlanan COSME Programı Sosyal Ekonomi Misyonları Teklif Çağrısı kapsamında, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından ilimizdeki sosyal ekonomi paydaşlarını hedef alan proje tasarlanarak Komisyona sunuldu.

Projenin amacı İspanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye’de benzer sosyal ekonomi önceliklerine sahip bölgesel ve yerel yönetimlerden oluşan bir ağ oluşturmak ve bölgeler arası öğrenme ve işbirliği için alan oluşturmak ve böylece bir sosyal sürdürülebilir ekonomi toplumlarının oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Öte yandan Proje 12 ay sürecek.

Proje kapsamında ayrıca, Sosyal Girişimcilik üzerine MOOC (Çevrimiçi Eğitim Platformu) ve ‘Sosyal Ekonomi Alanındaki İyi Uygulamalar Kitabı’ oluşturulacak, özel sektör ve kamu otoritelerinin sosyal ekonomi konusundaki farkındalıklarını artırmak için faaliyetler düzenlenecek.

Aydın Valiliği’nin yürüteceği ‘Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi’ projesi ile Aydın ilinde sosyal ekonomi paydaşlarının Avrupa’dan eşdeğerleri ile bilgi ve deneyim alışverişinde bulunarak, gördükleri iyi uygulamaları transfer ederek Aydın’ın sosyal ekonomisinin büyümesine imkân sağlayacak.