Kurban Bayramı tatilinin süresinin ne olacağına ilişkin kararın alınacağı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.  Açıklamasında, bayram tatillinin 9 gün olacağını duyuran Erdoğan, ''Arefe günü yarım gün Salı'dan Cuma'ya kadar tam gün tatil. Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz cuma akşamından 26 Temmuz pazartesiye kadar sürecek tatili yapacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında şunları kaydetti;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin, "Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız" dedi.

Erdoğan, "Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir. Ciddi gayretler ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz avantaja sahip çıkmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır" dedi.

Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti, "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor. Bayram tatili vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini, kazalara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum."