Yetiştirici soruyor? Birliklerin Geleceği merak ediliyor?

20 yıl önce temelleri atılan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği büyük emek ve zahmetlerle kurularak ıslah konusunda üreticinin ve yetiştiricinin vizyonu ve misyonu olmuş bugün gelinen noktada TDSYMB kazanımlarını kaybediyor mu?

 Yüzlerce yetiştiricinin adına soruyoruz?

Soru: TDSYMB Başkanı Kamil Özcan seçildiği 17 Ağustos 2017 gününden bugüne Merkez Birliği ve il birlikleri adına hangi projeleri gerçekleştirmiştir? Projeleri var mıdır?

Soru: Merkez Birliğinin 7 olağan Genel Kurulunda karar alınarak merkez birliği tarafından satın alınan Polatlı’daki araziye boğa istasyonu kurulacaktı. Boğa istasyonu temeli atıldı mı? Boğa istasyonu temeli ne zaman atılacak?

Soru: Soy kütüğü desteği 4 yıldır artırılmadı. Soy kütüğünün artırılmasına yönelik çalışmalar var mı? Ne zaman artırılacak?

Soru: Sayın Özcan birçok İl birliği huzur hakkı ve harcırah almazken siz iki yıldır görevdesiniz. İki yılda aldığınız huzur hakkı ve harcırahlar ne kadar? Günlük kaç TL harcırah alıyorsunuz?

Soru: Sayın Özcan yerli sperma Gentürk kullanıyor musunuz? Daha önce 400 bin doz Gentürk satışı olan sperma 250 bin doza düştü mü?

Soru: Tarım ve Orman Bakanlığınca görevlendirildiği dillendirilen Metin Bey isminde birisi var mıdır?

Bu kişi Merkez Birliğinde hangi görev ve vasıfla ne gibi işler yapmaktadır? Bu kişinin Tarım ve Orman Bakanlığından görevlendirilmiş olur yazısı var mıdır?  Bu kişinin Tarım ve Orman Bakanlığında resmi olarak bir görevi var mıdır?  Metin bey hangi vasıf ve durumla merkez birliğinin imkânlarından yararlandırılmaktadır?

Anadolu İzlenimleri aracılığı ile yüzlerce yetiştiricinin adına kamuoyunda sürekli dile getirilen bu soruları Genel Başkan Özcan tarafından cevaplandırılmasını kamuoyu adına bekliyoruz.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin dosyasını da yakında açıyoruz.