Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik KESKİN Ulusal Süt Konseyinde (USK) referans fiyatı olarak belirlenen süt fiyatı ile ilgili Anadolu İzlenimleri Genel Yayın Koordintörümüz Muhammet OLUKLU’ya açıklamalarda bulundu. Başkan KESKİN, “Her nekadar üreticilerimiz bu fiyatı sineye çekselerde bu fiyatın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. Belirlenen bu fiyat Avrupa piyasaları ile kıyaslandığında hala çok düşük kalmaktadır. Avrupalı süt üreticisi çok daha düşük maliyetlerle çok daha yüksek fiyatlara süt satmaktadır. Fakat üreticilerimiz sürdürülebilir hayvancılık açısından minimum fiyatlarla asgari kazançla üretmeye devam etmektedir.”dedi. KESKİN Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ürün bazlı desteklemelerinede değinirek  “Bakanlığımızın ürün bazlı destekleme modeline artarak devam etmeli ,verimli üreten kazansın ürettiği ürünü ekonomiye kazandıran kazansın şeklinde olmalıdır. Son zamanlarda çıkan asılsız haberlerden biride ürün bazlı desteklemelerin kaldırılacak olması çok büyük bir yanlış olmaktadır.Üreten ile üretmeyeni biz bir sayamayız aynı desteği veremeyiz. Burada gerçek üreticiler büyük mağduriyet yaşayacaklardır.” Özellikle şunu belirtmek isterimki Cumhuriyet tarihinde ilk defa süt yem paritesi 1.3 seviyesini yakalamış bulunmaktadır.Ülke ekonomisinin gelişiminede büyük katkı sağlayacağına inandığım bu gelişme üreticinin üretimini sürdürebilir bir hale getirmiştir.” Dedi. Genel Başkan KESKİN süt sektörü ve süt fiyatları ile ilgili şunları söyledi.
 
 
 “Ulusal süt konseyine 16/01/2018 tarihinde Ankarada gerçekleştirilen toplantı sonucu çiğ inek sütü referans fiyatı 1.44 TL olarak belirlenmiştir. Her nekadar üreticilerimiz bu fiyatı sineye çekselerde bu fiyatın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. Belirlenen bu fiyat Avrupa piyasaları ile kıyaslandığında hala çok düşük kalmaktadır,Avrupalı süt üreticisi çok daha düşük maliyetlerle çok daha yüksek fiyatlara süt satmaktadır.Fakat üreticilerimiz sürdürülebilir hayvancılık açısından minimum fiyatlarla asgari kazançla üretmeye devam etmektedir.
 
Üreticilerimize bundan ötürü ayrıca teşekkür etmemiz gerekmektedir. Zor şartlarda üretim yaparak Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadırlar. Burada desteklemelerdeki en önemli husus kayıtlılıktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ürün bazlı olarak vermiş olduğu çiğ süt desteklemeleri ile üreticilerimize katkı sağlamaya çalışmaktadır.Bakanlığımızın ürün bazlı destekleme modeline artarak devam etmeli ,verimli üreten kazansın ürettiği ürünü ekonomiye kazandıran kazansın şeklinde olmalıdır. Son zamanlarda çıkan asılsız haberlerden biride ürün bazlı desteklemelerin kaldırılacak olması çok büyük bir yanlış olmaktadır.Üreten ile üretmeyeni biz bir sayamayız aynı desteği veremeyiz. Burada gerçek üreticiler büyük mağduriyet yaşayacaklardır. Hem kayıt dışı ekonomi açısından hemde verimli üretim açısından ürün bazlı desteklemeler çok önem arz etmektedir.Kayıtlılık ile beraber haksız rekabet ortadan kalkmakla piyasa düzene girmekte ve devletimizde bununla beraber kayıt dışı ekonomiyi önlemektedir.Kayıtlılık ile devletimizin kazandığı vergi miktarı örneğin sütte yaklaşık olarak 1.5 milyar TL iken üreticilere ödenen süt desteği yaklaşık olarak 600 milyon TL dir ki bu üretilen sütün % 50 sidir verilen desteklemelerin artması ve kayıtlılığın artması ile üreticimiz ve devletimiz kazanacaktır.
Özellikle şunu belirtmek isterimki Cumhuriyet tarihinde ilk defa süt yem paritesi 1.3 seviyesini yakalamış bulunmaktadır.Ülke ekonomisinin gelişiminede büyük katkı sağlayacağına inandığım bu gelişme üreticinin üretimini sürdürebilir bir hale getirmiştir,bunun önemini bu nun meyvelerini önümüzdeki yıllarda ülke olarak alacağımızı belirtmek isterim.Bu güzel gelişmenin oluşumunda katkısı olan ve büyük emeği geçen başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr.Ahmet Eşref FAKIBABA ya ve kurmaylarına teşekkürü Merkez Birliğimiz Yönetim ,Denetim ve üreticilerimiz adına bir borç biliriz.”dedi.