Fındık alımlarının bugün başlaması ile Ordu da başlayan program Giresun’da da hızlı bir şekilde devam ediyor.

Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI Fındık alımları açılışın konuşmasında söyledi: “ Bütün çiftçilerimize bütün Karadeniz’e kazasız belasız, bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum. Bugün de TMO Genel müdürümüz ile beraber borsamızın fındık alımını başlatıyoruz. Hepinizin bildiği üzere Giresun kalite fıstığın kalite fiyatı 17 TL olarak tespit edilmiştir. Bugünden itibaren de fındık alımları başlamıştır. Bu vesile ile ben fındık üreticilerimizin namına başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımıza ve bölge milletvekillerimize emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Gerçekten fındık üretimi toparlanması meşakkatli bir ürün. Her açıdan besleyici bir ürün bizim az önce ifade ettiğimiz üzere kahverengi bir altın aslında elimizde bir altın var. Bu altını en verimli şekilde kullanmak istiyoruz. Üreticimizin de gene az önce belirttiği üzere dönüm başına yaklaşık 170 kg ürün aldığını ifade etti diyorlar. Burada yine ilk gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğümüzün yardımları bilimsel çalışmaları,  gençleştirme, ilaçlama gübreleme çalışmaları,  çiftçilerimizin ürün verimliliğini pozitif yönde etkilemiştir.  Bu sene biz her köyümüze bir örnek fındık bahçesi oluşturduk. İnşallah bunu önümüzde ki yıl her köyümüzde 3 örnek bahçe uygulaması ile yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Burada ki hedefimiz az önceki üreticimizinde ifade ettiği üzere dönüm başı min. 170 kg ürün almak. Eğer örnek bahçelerde ki vurgulamaları genele yayarsak bunu başarabiliriz. Erişilemeyecek bir hedef değil. Tekrar hasat döneminin ve TMO alım dönemini bütün çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çitçilerimiz randevu almak sureti ile borsamıza ve TMO’un gösterdiği noktalara ürünlerini getirmek sureti ile rahatlıkla ürünlerini teslim edebilirler.  Yine bu konuda da Genel Müdürümüz başta olmak üzere, borsa başkanımıza, tarım müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ederim”.



TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal  Giresun da yaptığı konuşmasında, Fındığın kalitesini ve ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. Güldal: “Giresun fındık ile çok örnek bir yatırımı gerçekleştirmiş oluyor. Buradan Giresun Ticaret borsasını kutluyor tebrik ediyorum. Örnek olarak da her yerde söylüyor gösteriyoruz. Bu yatırımın Giresun’da olması, üreticilerimiz için ayrı bir gelir olacaktır. İlk fındığı teslim alırken 17 TL olarak açıklanana fındık kalitesinden ötürü de 18.36 kuruşu. 2019 yılı fındık alım dönemi için TMO olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık.  Cumhurbaşkanımızın da belirledi fiyatlar tüm üreticileri memnun etti.  Bizimde TMO olarak bir takım beklentilerimiz var tabi ki. Fındığın standart kriterlerini kesinlikle istiyoruz. 2019 yılı çiftçi kayıtlarının mutlaka güncellenmiş olasını istiyoruz. TMO alım noktalarından randevu alarak ürünlerini teslim edebilirler” dedi.