Sanatçı Haluk Levent, Antalya'da cinsel saldırıya uğrayan iki aylık buzağıyı satın aldı. Buzağı ve annesi bundan böyle iki sene önce kurban bayramında denize atlayan 'Boğa Ferdinand' ile aynı çiftlikte yaşayacak.

 

Konudan haberdar olan sanatçı Haluk Levent ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Buzağının sahibi ile görüştük. Sürecin takipçisi olacağız. Bir hayırseverimiz de destek oldu. Buzağı ve annesini Ferdinand’ın çiftliğine gönderiyoruz. Orada mutlu bir şekilde yaşayacaklar” ifadelerine yer verdi.

2018 yılında Kurban Bayramı’nın birinci günü Rize’nin İyidere ilçesinde hayvan pazarından kaçıp, bayramın dördüncü günü de yüzerek geldiği Trabzon’un Sürmene ilçesi sahilinde kurtarıldıktan sonra Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Platformu tarafından satın alınan ‘Ferdinand’ adlı boğa, İzmir’deki çiftliğe yerleştirilmişti.

 

BUZAĞI VE ANNESİ GÖTÜRÜLDÜ

Sanatçı Haluk Levent, buzağı ve annesinin sahibi Abdulkerim Gürbüz’le iletişime geçip, hayvanların bedelini ödeyip satın aldı. Dün İzmir’deki çiftlikten gönderilen hayvan nakil aracı Gazipaşa’nın Yeşilyurt Mahallesi’ne ulaşarak buzağı ve annesini alarak, çiftliğe götürmek üzere yola çıktı

Abdulkerim Gürbüz, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Üzücü bir olay yaşamıştık, olayın basına yansımasıyla birlikte Haluk Levent hayvanlarımıza ücretini ödeyerek sahip çıktı. Bizler de teslimatını yaptık. Haluk Levent abimize teşekkür ederiz. Çiftlikte hayvanlarımızın daha güzel yaşayacaklarına inanıyorum” dedi.