Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği küçükbaş hayvanlarda dış parazit mücadelesi amacı ile yapılan banyo işini teknoloji kullanarak Seyyar Püskürtmeli Yıkama makinasını üyelerin hizmetine sundu.
Konu ile ilgili Anadolu İzlenimlerine bilgiler veren Başkan Fettah Öztürk şunları kaydetti. “Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu projenin Kop İdaresi Başkanlığı tarafından kabulü ile “KOP İLE KOYUN GERİSİ OYUN” projesi kapsamında alınan,  Küçükbaş hayvanlar için özel üretilen yıkama makinası ile dış parazitlere karşı geliştirilen dezenfekte sıvısıyla hayvanlar tek tek seri bir şekilde yıkanmaktadır.” Dedi.


Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak profesyonel çalışma ekibi ile proje bölgesinde çalışmalara başlayarak üyelerinin hayvanlarına dış parazit mücadelesi hizmet vermekteyiz. Seyyar Püskürtmeli Yıkama makinasının küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin günümüzde de kullandığı geleneksel banyoluklardan çok daha avantajlı olduğu çalışmalar sonucunda görülmüş olup yetiştiricilerden olumlu tepkiler aldık.
Bu proje ile Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Türkiye’de öncü bir birlik olduğunu bir kez daha kanıtlayarak çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.