Merkez Bankası bünyesinde “Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Analiz Müdürlüğü” kuruldu. Müdürlük, fiyat istikrarı açısından kritik önem arz eden gıda ve tarım ürünleri fiyatlarına dair verileri inceleyerek, erken uyarı görevi yapacak.

Gıda Komitesi’nde gıda fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçebilmek amacıyla Erken Uyarı Sistemi kurulması kararından sonra, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) ilk adım geldi.

Merkez Bankası İdare Merkezi bünyesinde Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Analiz Müdürlüğü, Katılım Bankacılığı Müdürlüğü ve Mali Kontrol Müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı. TCMB’den yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) organizasyon yapısına ilişkin ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak; Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğü bünyesinde “Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Analiz Müdürlüğü”, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğü bünyesinde “Katılım Bankacılığı Müdürlüğü”,Bütçe ve Finansal Raporlama Genel Müdürlüğü bünyesinde “Mali Kontrol Müdürlüğü” kurulmasına karar verilmiştir.