Anadolu insanı merhametlidir. Toprak kokar elleri, güller açar gözleri. Neden diye sorma ‘ana doludur’ yüreği. Aslımız gayemiz özümüz Veysel ustanın dediği gibi ‘sadık yarimizdir kara toprağımız. Emek veririz, terimizle sularız, ellerimizle ekeriz biçeriz harman oluruz.  Sonra bin bir bereketini sunar bizlere sadık yârimiz. Biz toprak, toprak biz oluruz. İşte böylesine güzel bir sevgiyle üretilen her şey bizim emeğimiz ekmeğimiz alın terimizdir. Anadolu İzlenimleri Dergisi Anadolu’nun bu özelliklerini tüm Türkiye’ye tanıtmayı misyon edinmiştir. İşte bu anlayışla tarım medya sektörüne 12 yıldır hizmet eden Anadolu İzlenimleri dergisi başta tarımla yoğrulan eli nasırlı üretici, yetiştirici, bu alandaki kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, ulusal ve tarımsal basın mensupları, tarım bankacılığı ve tarıma üretimi ile güzel Anadolu’muzun dört bir tarafından yaz kış demeden destek veren kıymetli üreticilerimize “2.Tarıma Hizmet Ödülü” programı kapsamında ödüllendirilecek.
12 yıldır tarım sektöründe sorumlu yayıncılık anlayışı gereği Türk tarımına ve Türk çiftçisine hizmet eden dergi, bu gün üreticiden aldığı güç ile on bir yılı geride bırakarak on ikinci yılında gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeleri, yenilikleri takip edip bu noktada 2017 Tarıma Hizmet Ödüllerini üreticiyle buluşturacak.
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın destek ve himayeleriyle 3 Nisan 2018 Ankara Bilkent Otel İstanbul Salonunda saat 19:00 da gerçekleştirilecek olan programımıza TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileri, ulusal ve tarımsal basın mensupları, dergimizin birçok okurlarıyla ve aynı zamanda tüm paydaşlarımızla bu mutlu günde birlik ve beraberlik içerisinde olmayı temenni ediyoruz.