Rekabet Kurulu, yem firmalarının anlaşma ve uyumlu eylemde bulunarak rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 4 Firmaya toplamda 159 milyon 391 bin lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

Eğirdir Gölü’ne Acil Alarm: 2028’de İkiye Ayrılabilir! Eğirdir Gölü’ne Acil Alarm: 2028’de İkiye Ayrılabilir!


Rekabet Kurumu tarafından, yem üretimi ve satışı yapan 7 teşebbüs hakkında, 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesinde yer alan, "Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır" kararını ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik soruşturma başlatılmıştı.

Yem firmalarının anlaşma veya uyumlu eylemde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. 7 firma hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 4 firmaya ceza kesilirken, 3 şirkete ceza uygulanmasına yer olmadığına karar verildi.

Aralarında Abalıoğlu Yem Sanayi A.Ş., C.P. Standart Gıda San. ve Tic. A.Ş., Matlı Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Erişler Yem San. ve Tic. A.Ş.'nin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verilmesine karar verildi.