YÖRSAN firmasının icra yolu ile satışında peşkeş mi çekildi? Kime ya da kimlere yaradı? Çiğ süt üreticisi neden mağdur edildi? Kimler üreticiyi göz ardı etti? YÖRSAN ‘nın malları dikkatle incelenmeden kime satıldı? Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer “Yörsan ile ilgili icradan yapılan tüm satışların ilgili tüm yetkililer tarafından tekrar ve dikkatle incelenmesi gerektiğini belirtti.”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, şunları kaydetti.

Değer:  “Kıymet takdirinin 2021 yılında yaşanan ekonomik gelişmelerden önce yapılması, alacaklı olarak bizim için büyük bir talihsizlik oldu. Zira Fabrika, kıymet takdirinin yaklaşık % 40’ı bir fiyatla satılırken, aynı gün icra dairesinin yine Yörsan’a ait diğer araç gereç, hurda vb. malzemelerin satış fiyatı kıymet takdirinin 3-4 katına sattılar

 Hukuk usul ve esastan oluşuyor. Bunu biliyoruz. Ancak yetkililerin yaşanan bu olağanüstü süreci dikkate alması gerektiğini düşünüyoruz. Zira kıymet değerleri 1 hafta 10 gün önce yapılsa, icradan çıkacak güncel satış fiyatı gerçekleşen fiyatın en az iki katı olacaktı.

Söz konusu durumun özel bir durum olduğunu ifade eden Başkan Murat Değer, “hukuk adalet için var. Bu durum maalesef adil olmayan bir tablo ile bizi karşı karşıya getirdi. Düşünün iki yıla yakın bir süredir Yörsan’dan alacağımızı tahsil etmeye çalışıyoruz. Bu alacakta sütün 1,7 lira olduğu günlerden kalan bir alacak. Oysa bugün sütün litresi 4,7 lira olmuş” dedi.

Bigadiç Süt Birliği Başkanı Murat Değer, ortaya çıkan bu tablonun adaletsiz olduğunu ifade ederek, “Yani bizim alacağımız nerdeyse 3’te 1 oranında değer kaybetmiş. Dahası, kıymet takdiri güncellenmediği için ve fabrikanın satış rakamı buna bağlı olarak çok düşük çıktığı için, bizlerin resmi alacağını tahsil edememe tehdidi ortaya çıktı” dedi.

Murat Değer, adaletin sağlanması adına ve sadece süt üreticilerinin değil, tüm alacaklıların hakkının gözetilmesi için, Yörsan’ın, gerek kıymet takdiri tarihlerinin, gerekse Yörsan ile ilgili icradan yapılan tüm satışların ilgili tüm yetkililer tarafından tekrar ve dikkatle incelenmesi gerektiğini belirtti.