Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü tarafından şeker fiyatlarına zam yapıldı.  Mart ayında şekere yüzde 31 oranında zam yapan Türk Şeker, bugün itibari ile geçerli yüzde 36,3 ila yüzde 66,6 oranlarında yeni bir zam daha yaptı.  Marketlerde bir ayda ikiye katlanan şeker fiyatlarının daha da artması bekleniyor.

Türkşeker tarafından yapılan zammın miktarı merak ediliyor.  Türkşeker tarafından Tarım Kredi için 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına %67 oranında, diğer marketlere verilen şekerlere ise %37 zam yapıldı.

Türkşeker'in açıklamasında şunlar kaydedildi;

Uygun Fiyatlı Et Satışı Uygulamasında Sona Geliniyor! Uygun Fiyatlı Et Satışı Uygulamasında Sona Geliniyor!

"50 kilogramlık polipropilen torbada ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkış satış fiyatı, halkımızın market raflarından kristal şekere uygun fiyata erişimini teminen 27.06.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkşeker Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. ve Tarım Kredi Birlik A.Ş. için KDV hariç 13 TL/kg, diğer tüm müşterilerimiz için KDV hariç 15 TL/kg olarak yeniden belirlenmiştir"

Buna göre 1 kg şeker fiyatı Tarım Kredi Birlik A.Ş. için KDV hariç13 TL/kg, diğer tüm marketler için ise KDV hariç 15 TL/kg oldu.

50 kg şeker fiyatı ise Tarım Kredi marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, diğer marketlerde ise 550 TL’den 750 TL’ye çıktı.