Gök, konuşmasında, iklim değişikliğinin artık kabul görmüş bir gerçek olduğunu belirterek, "İklim krizini sırf musluk suyunu israf etmeye, A sınıfı enerji beyaz eşya kullanmaya ya da tasarruflu ampullerle sarfiyatı en aza indirgemeye bağlamak mücadele yöntemlerinin ana ilkeleriyle çok da fazla bağdaşmamaktadır" dedi.

Dünya'nın sağlığı için karbon ekonomisinden çıkılması gerektiğini vurgulayan Gök, "Bu dönüşümün yükünü çalışanlar üzerinde bırakmamak gerekiyor. Yaklaşık 1,2 milyar işin, bir diğer deyişle, dünya istihdamının yüzde 40'nın sağlıklı ve istikrarlı bir çevreye doğrudan bağlı olduğunu ve işlerin sürdürülemeyeceğini unutmamak gerektir" diye konuştu.

Bir Sigara Grubuna Daha Zam Geldi! Bir Sigara Grubuna Daha Zam Geldi!

Gök, gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği değişim ve dönüşümün baş döndürücü hızla ilerlediğini belirterek, "Bu sebeple yaptığınız işi, beceri ve bilgilerinizi çağın getirdiği yeniliklere göre güncellemezseniz birçok meslek gurubunda işsiz kalma olasılığınız yüksektir" dedi.

Şeker sanayinde de bu sorunun önümüzdeki süreçte daha çok hissedileceğini belirten Gök, "Şeker sanayi gibi özellikle ağır sanayide birçok meslek grubunda robotlaşan ya da özelleştirme adı altında uygulanan yanlış sistemlerle bilerek robotlaştırılan insanların çalışma sistemlerinin yeniden check up edilmesi ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Gök, bu sorunu çözmek ve yeni çıkış yolları bulmak üzere 24 Kasım 2023 tarihinde Konya'da "Değişen Dünya Dönüşen Çalışan" konulu bir çalıştay düzenleyeceklerini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi