Kas Ağrıları Olanlar Dikkat! Bu Besinler Size İyi Gelecek Kas Ağrıları Olanlar Dikkat! Bu Besinler Size İyi Gelecek

Bitki toprağının elenmiş ve torf karışımı olması gerektiğini vurgulayan çiçekçiler, her bitkinin kendine göre özelliğinin olduğunu, evinde bitki bakanların bu çiçeklerin özelliklerini iyi öğrenmesi gerektiğini belirtti. Esnaf, ‘Bakıcının bitkinin hangi toprağı istediğini iyi bilmesi gerekiyor. Torflu toprak isteyen de var kumlu toprak isteyende. Bunun ayrımını iyi yapmak gerekiyor’ ’dedi.

‘Bitkiyi sadece toprağı kuruyunca sulayın’

Çoğu bitkinin torflu toprağa daha elverişli olduğunu söyleyen çiçekçi esnafı, Torflu toprak kullanımına ve bitkileri sulama aralıklarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Esnaf ‘Bitkinin toprağı her gün sulanmaz, yalnızca kurudukça sulayın. Yazın haftada 2 kere kışın 15-20 güne bir sulayın. Kaktüs gibi bitkileri ise yazın ayda 1 kere kışın 2 ayda bir kere sulayın dedi.

‘Doğal yöntemleri deneyin’

Bitkilerin daha sağlıklı ve canlı olmasını isteyenlere doğal yöntemleri tavsiye eden Çiçekçiler, ‘Haşladığınız yumurta kabuklarını çöpe atmak yerine, ufalayarak toprağınıza karıştırabilirsiniz. Bu kabuklar zararlı böcekleri çiçekten uzaklaştırır ve bitkiyi daha verimli hale getirir. Aynı zamanda her gün evde demlediğiniz çayın posasını da çöpe atmak yerine bitkileriniz için doğal gübre olarak kullanın. Çay posası da tıpkı yumurta kabukları gibi böcekleri bitkinizden uzak tutar ve solup kurumasına engel olur’ açıklamalarında bulundu.