Katı organik organomineral gübre desteği, 2022 üretim yılı için dekara 20 TL ödeme yapılacak.

Katı “organik, organomineral” ürünler, katı organik toprak düzenleyici, kaplama gübre ve fermantasyon sonucu elde edilen organik gübre kullanan çiftçilere yönelik destekleme uygulaması esasları bu dönemden yararlanabilecek.

TAKEP Kapsamında Yüzlerce Üreticiye Tohum ve Gübre Desteği! TAKEP Kapsamında Yüzlerce Üreticiye Tohum ve Gübre Desteği!

Resmi Gazete’de yayınlanan gübre desteği ile esaslar şu şekilde açıklandı:”

GTS’de 1/9/2021-31/8/2022 tarihleri arasında satış kaydı yapılan katı organik-organomineral ürünler, katı organik toprak düzenleyici ürünler ile kaplama gübre ve fermantasyon sonucu elde edilen organik gübreler için 2022 üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı çiftçilere arazi varlığı ile orantılı olarak dekar başına destekleme ödemesi yapılır.

Bakanlıktan tescil belgeli olan katı organik-organomineral ürünler, katı organik toprak düzenleyici ürünler ile kaplama gübre ve fermantasyon sonucu elde edilen organik gübreler destekleme kapsamında yer almaktadır.

Katı organik ürünler için 150 kg/da, katı organik toprak düzenleyici ürünler için 100 kg/da, katı organomineral ürünler ve kaplama gübre için 20 kg/da, fermantasyon sonucu elde edilen organik gübre için 150 kg/da asgari kullanımdır.

2022 üretim yılında katı organik-organomineral gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçilerin bu taleplerini 30/12/2022 tarihi mesai bitimine kadar il/ilçe müdürlüklerine yazılı olarak beyan edilmesi gerekiyor.”