Niğde’de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Niğde Süt Üreticileri Birliği, Niğde Ziraat Odası ve Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklaşa çalışmalarını yürüttükleri HAY-GEP projesi Niğde de hayvancılığa umut veriyor.
Edinilen bilgiye göre HAY- GEP Projesi kapsamında ilk etapta Niğdenin Konaklı, Çukurkuyu ve Edikli Kasabalarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Niğde’de yürütülen toplulaştırma çalışmaları neticesinde 1.sınıf tarım arazilerinin yerine başvuru sahiplerine, 3. ve 4. sınıf arazilerde ise her kasabanın belli bölgelerine hayvancılık merkezleri oluşturulurken, bu bölgelerde yer tespit çalışmalarının başlatılıp hak sahiplerine teslim edildiği ifade edildi.
İLK ETAPTA 390 HAK SAHİBİ FAYDALANACAK
HAY-GEP projesinden ilk etapta Edikli kasabasında 170, Konaklı Kasabasında 70 ve Çukurkuyu Kasabasında 150 hak sahibi faydalanacak. HAY-GEB projesi ile büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin üretim alt yapısını geliştirerek, modern üretim alanları, üretimde verimliliği artırmak ve yaşanabilir bir çevre oluşturarak, Niğde’nin büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde merkez haline gelmesi hedefleniyor.





