HAYKOOP Başkanı Ahmet Ertürk 1163 sayılı kooperatifler yasasında yapılan değişikle ilgili Anadolu İzlenimlerine açıklama yaptı.

HAYKOOP Başkanı Ertürk "1163 sayılı yasaya göre kurulu bölge birliklerine ortak olup icmal vermeleri gerekmektedir. Kanun 27 Ekim tarihinde yürürlüğe girdiğinden üretici ve yetiştiricilerimizin destekleme yönünden mağduriyet yaşamamaları için ortağı oldukları kooperatiflerin yönetim kurulu kararı ile icmallerini kooperatif bölge birliğine vermeleri ve ortak olmaları yasa gereğidir." dedi.

Başkan Ertürk 1163 sayılı kooperatifler yasassındaki değişiklikle ilgili şunları kaydetti.

"1163 sayılı kooperatifler yasasında yapılan değişiklikler ile koop. bilgi sistemi kurulması, koopbis, iç ve dış denetim zorunluluğu, ahenkli ve uyumlu çalışma gereği gibi ve ayrıca 1163 sayılı kooperatifler kanununa göre kurulmuş kooperatiflerimizin 1163 sayılı yasaya göre kurulu bölge birliklerine ortak olup icmal vermeleri gerekmektedir. Kanun 27 Ekim tarihinde yürürlüğe girdiğinden üretici ve yetiştiricilerimizin destekleme yönünden mağduriyet yaşamamaları için ortağı oldukları kooperatiflerin yönetim kurulu kararı ile icmallerini kooperatif bölge birliğine vermeleri ve ortak olmaları yasa gereğidir. “dedi.