Süt hijyenini sağlamak için;                                 

Sağım öncesi ineklerin memeleri ve meme uçları ılık su ve sabunla yıkanmalı ve kuru bir bezle silinir. Hastalıklı hayvanların sütleri ayrı bir kapta toplanılır ve insan tüketimine sunulmaz. 

Kümes Hayvancılığı ve Süt Ürünleri Üretiminde Dikkat Çekici Artış! Kümes Hayvancılığı ve Süt Ürünleri Üretiminde Dikkat Çekici Artış!

KAPAK SARIBAL ÇİĞ SÜT

Sağım Hijyeni Nasıl Yapılır?

Sağım makinesi ve ekipmanları her kullanımdan sonra temizlenir ve dezenfekte edilir.  Sağım sırasında meme uçlarından ilk çıkan birkaç damla süt yere atılır. Sağım yapan kişiler temiz kıyafetler giyer ve ellerini sık sık yıkar. 

Süt Depolama ve Taşıma Hijyeni Nasıl Olur?

Süt soğuk bir ortamda saklanır. Süt taşıma kapları oldukça temiz ve dezenfekte edilmiş olmaktadır. Süt taşıma sırasında güneş ışığından ve ısıdan korunur. 

kapak sütEk Önlemler Nasıl  Alınır?

Süt işletmesi düzenli olarak haşere kontrolünden geçirilmelidir. Süt üreticileri ve çalışanları hijyen konusunda eğitim almalıdır ve süt numuneleri düzenli olarak analiz edilmelidir.

Süt hijyenine dikkat edilmesi ile birlikte sütün kalitesini ve güvenliğini artırır, sütte oluşabilecek bakteri ve mikroorganizmaların çoğalmasını önlenir, süt kaynaklı hastalıkların riskini azaltır, ve elbette tüketicilere daha güvenli ve sağlıklı bir ürün sunulmasını sağlar.

Süt hijyeni, süt üretim zincirinin her aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Bu konuda tüm üreticilerin ve çalışanların bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşımaktadır.

Editör: Haber Merkezi