Çiğ süt üreticisinde yangın her geçen gün büyüyor. Sezona girdiğimiz şu günlerde samanın tonu 1600 TL,  balya yapımı 5 TL, bağlaması 15 TL bunun yanı sıra arpanın tonu ise 6500 TL.

 Çiğ süte geçtiğimiz ay içerisinde  ( USK ) Ulusal Süt Konseyi tarafından 7.50 TL fiyat güncellemesi yapılmıştı. Bu fiyat güncellemesi daha üreticinin eline geçmeden yem fiyatlarına ardı ardına zamlar yapıldı.   Yemin çuvalı bugün geldiğimiz noktada 370 TL ile 380 TL bandına çıktı.

Çiğ süt referans fiyatı artınca yem fiyatları neden artıyor?

Yem fiyatlarını kimler arttırıyor?   

 Yem fiyatları çiğ süt üreticisinin sonumu olacak?

Bu duruma kim ya da kimler dur diyecek?

Bu soruların cevabını bilen ya da bilmek isteyen var mı?

Anadolu’da birçok üretici işletmesini ayakta tutabilmek adına birçok adımları attı. Ancak yem fiyatları altında ezilen çiğ süt üreticisi bu kez de icralarla uğraşıyor. Yem baskısı altında ezilen üretici bugün son demlerini yaşıyor.

 Acilen Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiğ süte ödenen 20 kuruşluk destek priminin tekrar 1 TL ye çıkarılmalıdır. Bir taraftan damızlık analar kesilmeye devam ederken diğer taraftan çiftçinin emeği alın teri icra yoluyla tahsil ediliyor. Tahsil edilmeye çalışılıyor.

Bu durumlara kimseden ses çıkmazken;  alın teri üretim yapan çiftçinin alım gücü kalmadığı gibi hayvancılık işletmelerinde de damızlık anaların sayısı her geçen gün azalıyor.

Eli nasırlı üretici artık içimizde işletmelerimizde yanıyor!

Hayvancılık ta Değişen Ne Var? Hayvancılık ta Değişen Ne Var?

Yangına dur diyecek yok mu? diye isyan ediyor.