THY'nin Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılacak 277 iç ve dış hat seferi iptal edildi. Şehir hatları vapur seferleri iptal edilirken, Boğaz da gemi geçişine kapatıldı.
Cuma gününden itibarenİstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. THY, Atatürk Havalimaı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılacak olan 277 iç ve dış hat seferini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti. İstanbul'da şehir hatları vapur seferleri de iptal edildi. Kısıtlı görüş nedeniyle İstanbul Boğazı da çift yönlü gemi geçişine kapatıldı.
THY'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:
"09 OCAK 2017 tarihinde, " İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçenmeydanlarında beklenen meteorolojik hadise (kar yağışı-buzlanma -kuvvetli rüzgar) nedeniyle aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz"
Bu arada Atatürk Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan bilet iptal ve otel desk kuyruklarının azaldığı ve bir çok seferin de normale döndüğü görüldü.