Hayatımızın en önemli unsurlarından biri tarım ve çiftçiler.  Tarımın ve çiftçilerin hayatımızdaki rolü ve önemine dikkat çeken 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü bu sene buruk bir şekilde geçecek.

Tarlasına mazot zamları yüzünden traktör sokamayan, gübre fiyatları arttığı için gübresini alamayan çiftçilerimize gerçekten bu sene Çiftçiler Gününüz Kutlu olsun diyebilecek miyiz?

Her şartta üretim yapmaya devam eden emektar çiftçilerimiz bin bir zorluklarla üretim yapmaya devam ederken,  öyle bir şey oldu ki çiftçinin değil üretim yapacak nefes alacak hali kalmadı.

Gelen zamlar çiftçinin belini bükerken, ülkenin hayvancılık ayağında da durum hiç parlak değil.  Yeme gelen zamlar, süt fiyatlarını geçince damızlık analara kesimhaneye gidiyor.

Hal böyle iken 1984 yılından günümüze kadar kutlanan Dünya Çiftçiler Gününü bu sene kutlamaya ne dilimiz ne de gönlümüz el vermiyor…

Büyükşehir’den ‘’Fide Bizden Üretim Sizden’’ Projesi! Büyükşehir’den ‘’Fide Bizden Üretim Sizden’’ Projesi!

Dünya Çiftçiler Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Tarım ülkeler açısından kritik öneme sahip üretim kolları arasında yer alıyor. Yerleşik hayata geçilmesi ile birlikte tüm medeniyetler için tarım başlıca geçim ve üretim kaynağı, çiftçilik ise en temel mesleklerden bir tanesi. Tarihten günümüze önemini koruyan tarımsal faaliyetlere dikkat çeken Dünya Çiftçiler Günü hakkında detaylar merak ediliyor.

Dünya Çiftçiler Günü Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 yılından beri her yıl kutlanıyor.