Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile yürütülen “Toprak ve Gübre Yönetiminin İyileştirilmesi” teknik iş birliği projesi kapsamında Eğiticilerin Eğitimi gerçekleştirdi.

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü (UTEM) konferans merkezinde 8-12 Kasım tarihleri arasında beş gün sürecek olan eğitimin başlıca hedefi toprak ve gübre yönetimi uygulamalarını anlama ve yayma konusunda eğitmenlerin bilgi ve kapasitelerini geliştirmektir. Üç uluslararası, iki ulusal olmak üzere toplam beş eğiticinin görev aldığı Eğiticilerin Eğitimi bünyesinde iki eğitim modülü işlenecektir:

  1. Toprak verimlilik parametreleri, uluslararası standartlar ve uyum ve toprak haritalamasının amacı ve temel ilkelerine odaklanmak suretiyle toprak bilgi sistemleri eğitimi ve
  2. Toprak ilkeleri, toprak verimliliğinin anlaşılması, gübre ve bitki besin elementleri bilgisi ve bitki besin elementi gereksinimini anlama ve analiz etme becerisine odaklanmak suretiyle toprak verimliliği eğitimi.

FAO’nun düzenlediği Eğiticilerin Eğitimi oturumları aracılığı ile çiftçi kolaylaştırıcılarının eğitilmesi üzerine toprak ve gübre yönetimi konusundaki eğitime toplam 70 kişi katıldı