Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bölgede barış ve istikrarın önemine dikkat çekerek, “Önceliğimiz elbette ki bölgemizin huzuru ve mutluluğu, ülkemizin daha sonra bölgemizin. Neticede biz burada komşularımızla yaşamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Destici, Ankara’da bir otelde düzenlenen iftar programında basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Programa Anadolu İzlenimleri Medya Genel Yayın Yönetmeni Muhammet Oluklu da katıldı. Programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, hem bölgesel gelişmelere hem de yaklaşan Ramazan Bayramı’na dair temennilerini paylaştı.

Yaklaşan bayramın huzur içinde geçirilmesini dileyen Destici, “Cenab-ı Hak bizlere, ülkemize ve milletimize, Doğu Türkistan’dan Balkanlar’a kadar nerede bir Müslüman ve nerede bir Türk varsa hepsine huzur içinde bayram yaşamayı nasip etsin.” dedi.
Ramazan ayı boyunca yoğun bir program yürüttüklerini belirten Destici, Türkiye’nin farklı şehirlerinde iftar ve sahur programları gerçekleştirdiklerini söyledi. Destici ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Balkanlar’da da çeşitli ramazan programları düzenlediklerini ifade etti.
Konuşmasında tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın vefatına da değinen Destici, büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Başta ailesi olmak üzere sevenlerine, yakınlarına tüm akademik camiaya, bilim camiasına, ilim dünyasına da başsağlığı diliyorum. Daha doğrusu milletimizin başı sağ olsun. Çünkü İlber Ortaylı Türk milletinin ortak değerlerindendi.” açıklamasını yaptı.
Ortaylı’nın toplumun her kesiminden takdir gören bir bilim insanı olduğunu ifade eden Destici, “Ben kendisini rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Mekanı cennet olsun. Büyük bir değerimizi, büyük bir tarihçimizi, büyük bir ilim adamımızı kaybettik, yeri çok zor doldurulur.” diye konuştu.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına da değinen Destici, bölgedeki sivillerin yaşanan gelişmelerden etkilendiğini vurguladı. Destici, “Gerçekten Birleşmiş Milletler olsaydı, gerçekten Uluslararası Ceza Mahkemesi olsaydı, gerçekten dünyada bir hukuk sistemi olsaydı bu karşılıksız mı kalırdı?” değerlendirmesinde bulundu.
Bölgedeki barış ve istikrarın önemine işaret eden Destici, “Önceliğimiz elbette ki bölgemizin huzuru ve mutluluğu, ülkemizin daha sonra bölgemizin. Neticede biz burada komşularımızla yaşamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


