Haber / Feyzanur KAYA

Ankara’nın Etlik, Ayvalı ve Aşağı Eğlence bölgesinde yürütülen içme suyu hattı yenileme çalışmaları, kentte trafiği adeta kilitledi. Sabah saatlerinde araç kuyrukları kilometreleri bulurken, vatandaşlar günlerdir süren bu durumdan dertli.

DSİ önünde başlayan altyapı çalışmaları nedeniyle, Etlik Kasalar Kavşağı, Ayvalı Hastane Kavşağı ve Yenimahalle PTT Kavşağı başta olmak üzere birçok noktada trafik durma noktasına geldi. Özellikle işe ve okula gidiş saatlerinde yaşanan yoğunluk, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Vatandaşlar, sabah saatlerinde bölgeden geçmenin neredeyse imkânsız hale geldiğini belirterek, “Yollar delik deşik, trafik keşmekeş, öğrenciler okula geç kalıyor, işine yetişemeyen var. Herkes perişan” sözleriyle tepkilerini dile getiriyor.

Edinilen bilgiye göre, bölgede yürütülen çalışmaların içme suyu borusu döşeme amacıyla yapıldığı öğrenildi. Ancak kazı alanlarının yeterince planlanmadan açılması ve çalışmaların yoğun saatlerde sürdürülmesi, kaosu daha da büyütüyor.

İlhan Köten Sandıktan Zaferle Çıktı!
İlhan Köten Sandıktan Zaferle Çıktı!
İçeriği Görüntüle

Ankaralılar, yetkililerden çalışmaların daha koordineli yürütülmesini ve alternatif güzergâhların oluşturulmasını istiyor.

Hal böyle olunca, Aşağı Eğlence ve Etlik hattı, her sabah Ankara’nın yeni trafik kâbusu haline gelmiş durumda.