Toplanan gül Gülbirlik tarafından alınarak gül yağı, gül suyu şeklinde kozmetik sanayide ve gül reçeli yapımında değerlendirilmekte.

Hasat töreninde konuşma yapan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, ‘’Gülün başkenti Isparta'da yıllarca çalışmış biri olarak ikinci etkinliğe katılmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Gül deyince bizim dinimizde Peygamber kokusu akla gelir.

Türkiye İle Irak Arasında Tarımsal İşbirliğinde Yeni Dönem Başlıyor! Türkiye İle Irak Arasında Tarımsal İşbirliğinde Yeni Dönem Başlıyor!

 Dolayısıyla bu kadar önemli bir bitkinin yetiştiriciliği yapılan bu ürünün Türkiye'de 4. Sırada Denizli'de yetiştirilmesi aslında önemli bir istatistiki bilgi. Rakamsal olarak çok büyük bir ürün üretmiyoruz ama şunu iddia edebiliriz Türkiye'nin en kaliteli gülünü üretiyoruz ki Gülbirlik bizim ürünümüzü almak için buraya kadar geliyor. Üreticilerimize buradan şunu söyleyebiliriz, üretime devam edelim inadına üretim diyelim. Tarım ve Orman bakanlığı olarak biz üreticinin sonuna kadar yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Kimin ne konuda sıkıntısı varsa teşkilatımızla İl ve İlçe Müdürlüğü olarak sonuna kadar buradayız.’’ ifadesini kullandı.

Yaklaşık 1000 dekar alanda gül hasadının yapıldığını belirten Çınar, hasadın Denizli ve tüm ülke ekonomisine katkı sunmasını temenni ettiğini belirtti.