Uzun zamandır süt konusu gündemden düşmüyor. Gelinen noktada ise üreticiyi temsil ettiği sivil toplum örgütleride bu krizden bir hayli  etkilendi. .  Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu’na sosyal medyada yapmış olduğu açıklamaya yönelik cevap verdi.

İşte Keskin’in Solakoğlu’na yanıtı,

Sayın Sencer SOLAKOĞLU sosyal medyada   “Çanakkale bölgesi süt ihalesi 9,30 TL olarak nihayete erdi. Ulusal Süt konseyi yine ofsaytta kaldı. Üreticinin fiyatını baskılamak için süt üreticileri Merkez birliği ve devlet adeta yarış içerisinde. Sektör adına ibret alınacak bir dönem.” demiş…

Hayvancılık ta Değişen Ne Var? Hayvancılık ta Değişen Ne Var?

Balıkesir de Merkez Birliğimiz bilgisi dâhilinde ve Balıkesir de bulunan birliklerimizce yapılan toplantının sonucu aşağıdaki tabloda ki gibidir. Çanakkale bölgesel toplantı sonucu çıkan fiyatın da hayırlı olmasını diliyoruz.  Yani hesap sizin tarif ettiğiniz gibi değil Sayın Sencer Bey,

Ayrıca yine Sosyal medya gruplarında şahsımın ismini ve Merkez Birliğimin ismini kullanarak yazdığınız yazıyı da gönderdiler.  O yazıda da

“Arkadaşlar değerli üreticiler... Çanakkale süt ihalesi 9,30 TL olarak nihayete erdi. Sağ Süt konseyi yine ofiste da kaldı… Benim o ihaleye gelmemi istemeyenler bir kenara, Üreticiyi temsil etmesi gereken süt üreticileri Merkez birliği başkanı bu piyasa koşullarında süt fiyatının düşük kalması için verdiği mücadele gerçekten Üretici ile adeta dalga geçmenin ötesine gidiyor! Tevfik keskin ve arkadaşlarının çabaları olmasa bu fiyat 9,54 TL olacaktı. Tebrik ederiz Tevfik keskin.” Demişsiniz.

Soruyorum size, siz niye ihaleye giremediniz Sayın Sencer SOLAKOĞLU, masada otorite olarak kabul görmemenizi, şahsıma ve Merkez Birliğimize mal etmenize anlam veremedim. 

Yeni fiyat uygulamasını Süt Üreticileri Merkez Birliği olarak yönettik doğrudur,  toplantılar süt birliklerinin liderliğiyle yapılmıştır doğrudur. Masayı biz kurduk doğrudur.  Bizler üreticilerimiz için yaptık bunu. hiçbir şey yapmayıp sadece konuşup kamuoyunu yanlış bilgilendirmeniz ve kaos ortamı yaratmanız gerçekten hayret vericidir.

Temsilciliğini yaptığınız TÜSADAD olarak buyrun,  siz beğenmediğiniz bu fiyatın üstünde bir fiyat belirleyin toplantılar yapın ve deklare edin..

 Bizler de sizi tebrik edelim.

Unutmayın aylardır uğraştığımız veryansın ettiğimiz çiğ süt referans fiyatının güncellenmesi konusunda şuan çıkan fiyatlar üreticilerimizin ve hepimizin lehinedir.  Bölgesel olarak değişkenlikler gösterecektir tabiki, serbest piyasa şartları çerçevesinde…

Süt Üreticilerimizin refahı ön plandadır, kurum ve kişilerin kamuoyunu doğru yönlendirmesi ve kaos ortamı yaratmayarak birlik içinde çalışması Ülkemizin Süt Üreticisine daha faydalı olacaktır.  Umuyorum ki sizler de bunun farkına varırsınız.

BALIKESİR  BÖLGESİ SÜT İHALESİ SONUÇ TABLOSU

Süt Fiyatı Brüt

8,79

%2 Bağkur

0,18

%1 Stopaj

0,09

%02 Borsa

0,02

Kesintiler Toplamı:

0,29

Üreticiye Ödenecek Net

8,50

Soğutulmuş Çiğ İnek Sütü

8,79

Birlik Hizmet Bedeli %8

0,71

TOPLAM BEDEL:

9,50