Düzenlenen tarla gününe; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, DSİ Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Şube müdürleri, kooperatif başkanları, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.

Türkarslan; “Karlı bir hayvancılığın temelinde, kaliteli kaba yem yatar. Başka bir ifade ile karlı bir hayvancılık yapabilmemiz için hayvanlarımızın tükettiği yemin büyük bir bölümünü kendimizin üretmesi gerekir. En azından kaba yemi, kendimizin üretmesi gerekir. Hayvancılıkta; maliyet unsurlarının % 70 fazlası yem giderlerinden oluşmaktadır.

İlimizde 10 ilçemizde, 114 köyde, 226 üreticimize % 75 Devlet, % 25 üretici katkılı 4 bin kilogram sorgum-sudan otu tohumu verilerek, 3.334 dekar alanda ekimi gerçekleştirilmiştir.

Sudan otunun özelliği de ısıya ve kuraklığa dayanıklı bir bitki olması sebebi ile günümüz şartlarında üretiminin yaygınlaştırılması son derece önemli. Biz de bu kapsamda İl/İlçe Müdürlüğü olarak bunun yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Tüm üreticilerimizin ürünü bol kazançları bereketli olsun."dedi.

Hayvan Psikolojisi ve Verimlilik: İyi Ruh Halinin Üretim Üzerindeki Etkileri Hayvan Psikolojisi ve Verimlilik: İyi Ruh Halinin Üretim Üzerindeki Etkileri

Tarla günü Silajlık Sorgum otunun hasat edilmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi