Haber/Feyzanur KAYA

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, bugün yaptığı kamuoyu duyurusuyla tarımsal piyasalarda arz güvenliğini sağlamak adına geniş kapsamlı bir regülasyon hamlesi başlattığını bildirdi. TMO, stoklarını piyasaya açarak spekülatif fiyat hareketlerine karşı set çekmeyi hedefliyor.

Yem Sektörüne 1,7 Milyon Tonluk Destek

TMO tarafından yapılan açıklamada, son haftalarda yem fiyatlarında gözlenen hareketliliğin yakından takip edildiği vurgulandı. Besici ve yetiştiricilerin hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla; başta mısır ve arpa olmak üzere, düşük vasıflı ekmeklik ve makarnalık buğdaylardan oluşan toplam 1,7 milyon ton yemlik hammadde makul fiyatlarla satışa sunuldu.

Toplam Arz 3,9 Milyon Tona Ulaştı

Açıklamanın detaylarında, sadece yem sektörünün değil, gıda sanayisinin de desteklendiği görülüyor. Un, makarna ve bulgur işletmeleri için ayrılan 2,2 milyon tonluk buğday stoklarıyla birlikte, Şubat ayı içerisinde piyasaya sürülen toplam hububat miktarı 3,9 milyon tona ulaştı.

Başvurular Yarın Başlıyor

TMO’nun sabit fiyat politikasını Şubat ayında da sürdüreceği belirtilen açıklamada, satış süreciyle ilgili şu bilgilere yer verildi:
Başvuru Tarihi: Satışlar için başvurular 28 Ocak 2026 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.
Detaylı Bilgi: Başvuru şartları ve detaylara www.tmo.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

"Gerekli Tüm Tedbirler Alınacaktır"

Aksaray’da 9 Köyde Şap Karantinası!
Aksaray’da 9 Köyde Şap Karantinası!
İçeriği Görüntüle

Kurum, piyasa düzenleyici rolü çerçevesinde tüm yetkilerini kararlılıkla kullanacağını belirterek, stok durumunun ve sektör ihtiyaçlarının anlık olarak izlendiğini ifade etti. Açıklamada, "Piyasa dengelerini bozabilecek her türlü fiyat hareketine karşı ilave regülasyon tedbirleri gecikmeksizin hayata geçirilecektir" denilerek spekülasyonlara karşı net bir mesaj verildi.